skip to Main Content
De NannyThuis werkwijze

Tijdens het vrijblijvende gesprek maken wij graag van de gelegenheid gebruik om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast bekijken wij met jou of een nanny een goede oplossing zou kunnen zijn.

Wanneer wij jouw formulier met de aanvraag hebben ontvangen, zullen wij een intake met je inplannen. Tijdens de intake nemen wij alle wensen omtrent de omvang met je door. We bekijken hoe een nanny het beste in jullie leven past en maken een zoekopdracht concreet.

Aan de hand van de besproken wensen gaan we de zoektocht naar jullie nanny starten. De zoektocht heeft als doel om meerdere geschikte nanny’s voor je gezin te vinden, die wij persoonlijk komen voorstellen.

Wanneer een nanny haar interesse toont in jullie aanvraag, plannen wij een telefonische afspraak met de kandidaat in. Tijdens dit eerste gesprek bekijken wij aan de hand van een uitgebreide motivatie brief én cv of de nanny met haar kwalificaties bij jullie als gezin past. Na het telefonische gesprek volgt een afspraak bij ons op kantoor. Wij bespreken uitgebreid jullie wensen door met de kandidaat om te kijken of wij een match kunnen maken. Indien NannyThuis denkt de nanny te kunnen matchen bij jouw thuis, zal er allereerst een screening volgen.

Wij zullen de nanny(‘s) allereerst voorstellen doormiddel van een gemaakt profiel. Dit profiel ontstaat aan de hand van de gesprekken die wij vooraf met de nanny hebben. Vanuit jullie kan er zelf gekozen welke nanny(‘s) wij persoonlijk mogen komen voorstellen.

Dat je niet zomaar een nanny bij je kind(eren) zet, dan begrijpen wij maar al te goed. Daarom heb je altijd de mogelijkheid om na de voorstel ronde, een nanny uit te nodigen voor een meeloopdag. Zo kun je eerst de klik tussen de nanny en je kind(eren) bekijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Wanneer je kiest voor een nanny via NannyThuis, dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. Voordat we deze toeslagen kunnen aanvragen, dient de woning op veiligheid gecontroleerd te worden door de GGD. Deze controle vragen wij voor je aan, en we vertellen je vooraf ook waar ze naar komen kijken. De GGD zorgt op de achtergrond voor een zeer uitgebreide screening van je nanny, nog voordat zij op controle komen. Na de GGD inspectie, zorgt de GGD ervoor dat je nanny de gehele samenwerking ook continue gescreend blijft.

Het contract wordt afgesloten ná de GGD controle en vóór de start van de samenwerking. In het contract staan de taken van de nanny en van NannyThuis beschreven. Daarnaast benoemen we de werkdagen, de werk-uren en uiteraard de tarieven. Zo kun je na het tekenen van je contract ook direct de kinderopvangtoeslag aanvragen.

Vanuit de wet is bepaald dat NannyThuis de kassiesfunctie dient uit te voeren. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over betalingen naar je nanny. Wij factureren iedere maand de afgesproken contract uren en verzorgen ook iedere maand de betaling van de nanny. Zo kunnen jullie zorgeloos genieten van de opvang met een nanny!

NannyThuis evalueert met regelmaat de opvang. Op deze wijze kunnen wij bijsturen indien je dit wenst, en inspelen op bijscholing behoefte van je nanny. Mocht je in de tussentijd zelf tegen punten aanlopen, dan ben je natuurlijk altijd vrij om contact met ons op te nemen.